Omenoita on tullut vielä puutarhasta ja kesän viimeisiä kukkia on ulkona. Ostin tämän Pentikin vekkimaljakon, koska se on ajaton ja kaunis. Omenapiirakkaa leivoin koko pellillisen viikonloppuna, kun nämä omat omenat ovat niin maukkaita. Ohje oli se perushyvä, jota käytän usein. 

NOPEA OMENAPIIRAKKA

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniliinisokeria
2-3 omenaa
sokeria ja kanelia
 

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. LIsää munat yksitellen. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään lisää taikinaan.Voit levittää 2/3 taikinasta voideltuun piirakkavuokaan, tai pellille. Olen tehnyt 1,5 -2 kertaisena, kun teen isolle pellille (meillä leveä uuni).Laita kermaviili, muna ja sokeri seos sekoitettuna pohjan päälle. Siihen lado omenat tms. marjat. Omenoille sopii ripaus kanelisokeria päälle. Nostele loput taikinasta nokareina omppuviipaleiden päälle. Paista 200 astetta n. 25 min uunin alatasolla.