Pakkasesta löytyi viime kesän raparperejä.
Kuva ei oikein onnitunut, rahkaseos on paljon
vaaleampi, kuin mitä kuvassa näkyy. Mehevä piiras!
 
Ohje:

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

 

Vaahdotetaan margariin ja sokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot+leivinjauhe.

Painele taikina irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja korppujauhotettu.

Täyte: (huom, voi käyttää myös muita marjoja!)

½-1 litra raparperiä

1 dl sokeria

Sekoita nämä keskenään ja lämmitä aavistuksen verran kattilassa tai mikrossa seosta.

 2 dl rahkaa

2 dl kermaviiliä

2 munaa

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 rkl perunajauhoja

loraus sitruunamehua

Sekoita täyteainekset keskenään. Levitä raparperit ensin vuokaan ja

sen päälle laita rahka-kermaviiliseos.

Paista: 175 `C n. 1 h