Yhteishyvän ruokaliitteestä löytyi näin makoisa piirakan ohje.
Sopivan ohut pohja ja kevyesti kalaa ja purjoa.

Lohi-purjopiirakka

Pohja:
100g margariinia
2 dl vehnäjäuhoja
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte: 

150 g kylmäsavulohta
1 purjo (n. 150-300g valintasi mukaan)
1 rkl öljyä
1 dl ranskankermaa
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 rkl tilliä
ripaus suolaa ja mustapippuria
 
Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot, suola ja leivinjauhe. LIsää kylmä vesi
ja sekoita nopeasti taikina sekaisin. Taputtele piirasvuokaan (24 cm). Laita vuoka
jääkaappiin. Valmista täyte. Suikaloi lohi, pese purjo ja suikaloi renkaiksi. Kuullota purjo
pannulla ölyssä. Vatkaa munat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita
joukkoon tilli, suola ja pippuri. Levitä kalasuikaleet ja purjo piirakan pohjalle. Kaada
päälle muna-kermaseos. Paista 200 C uunin alimmalla ritilällä n. 30 min.